Pychotka! Szczególnie dla mięsożerców:)

Składniki na 1 porcję:

25 g Jaja kurze
35 g Cebula czerwona
30 g Ketchup
25 g Mąka kukurydziana
100 g Mielone mięso wołowe
55 ml Mleko 1,5% tł.
4 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
150 g Pieczarka uprawna
8 g Pietruszka, natka
50 g Przecier pomidorowy
1 g Przyprawy – papryka chili, w proszku
4 g Przyprawy – papryka, suszona
25 g Ser mozzarella
25 ml Woda
25 g Mąka z ciecierzycy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj 2 mąki, jajo, wodę i mleko. Rozgrzej mocno patelnię nasmarowaną olejem (połową). Usmaż naleśniki. Wlej na tą samą patelnię pozostały olej i wrzuć pokrojoną cebulę, podsmaż i dorzuć mięso mielone, przypraw papryką słodką i ostrą oraz szczyptą soli, dorzuć pokrojone pieczarki. Smaż wszystko razem, aż warzywa będą al dente. Nałóż farsz na naleśniki i zwiń je w rulony. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na patelnię, na której przygotowałeś farsz wlej przecier pomidorowy i ketchup oraz posiekaną nać pietruszki, podgrzej. Posmaruj naleśniki i obłóż pociętymi plastrami mozzarelli. Włóż do piekarnika i podpiecz przez 10 minut w temp. 180 stopni.

20161025_172306