Mięso z warzywami, jaja z warzywami ….. Czy na tym propozycja śniadań białkowo tłuszczowych musi się kończyć? Oczywiście, że nie! Wystarczy trochę wyobraźni i chęci, aby wyczarować pyszne danie. Awokado jest idealnym rozwiązaniem, nadto jest mega zdrowe: reguluje ciśnienie krwi, czuwa nad prawidłową pracą serca, a także wpływa korzystnie na układ nerwowy. Owoc ten zawiera sporo witamin C, E i A – silnych przeciwutleniaczy, które mają działanie przeciwnowotworowe, a także witamin z grupy B, wśród nich szczególnie cenny jest kwas foliowy, który zapobiega wadom rozwojowym płodu.

Składniki:
  • 145 g Awokado
  • 120 g Cebula
  • 6 g Czosnek
  • 8 g Koperek świeży
  • 5 g Masło klarowane SM Mlekovita
  • 220 g Pieczarka uprawna
  • 1 g Sól Himalajska Sante 350g
  • 6 ml Sok z cytryny
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Podsmaż na maśle posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i duś całość przez ok. 4 minuty. Dodaj posiekany koperek. Wyjmij pestki z awokado i oprósz je solą. Napełnij awokado odrobiną farszu i zapiecz w piekarniku 10-15 min. w 180 st. Podawaj z resztą podgrzanego farszu.