Tak to możliwe;) Jeśli nie tolerujesz jajek albo ograniczasz ich spożycie ten przepis jest szczególnie dla Ciebie. Babeczki w takiej formie to również idealna przekąska/śniadanie białkowo tłuszczowe.
 
Składniki na 4 małe babeczki:
 
8 g Wiórki kokosowe
20 g Czekolada gorzka
4 g Płatki migdałowe
40 ml Woda
10 g Chia nasiona
15 g Mąka kokosowa
40 ml Mleczko kokosowe
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Chia zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę do momentu, aż powstanie „kiślowata” masa. Następnie dodaj mąkę, wiórki oraz mleczko, wymieszaj. Połowę masy wyłóż do kokilek na muffinki, w środek wciśnij po kawałku czekolady, przykryj resztą masy. Wierzch posyp migdałami i piecz ok. 30 min. w 180 st.