Przepis na obiad, jeśli jeszcze nie masz pomysłu na dzisiaj. Ja uwielbiam wszelkie sosy z udziałem mleczka kokosowego, szczególnie curry, które przypominają mi smak dań z mojej ulubionej restauracji Masali. Mniam! Świetnie smakują z ryżem lub komosą, a jeśli wolisz dania mięsne dorzuć do sosu pokrojonego i usmażonego kurczaka lub indyka. Możliwości jest na prawdę mnóstwo:)

Składniki:

200 g Cebula
220 g Cieciorka konserwowa
15 g Czosnek
10 ml Olej kokosowy
9 g Przyprawy – curry, proszek
6 g Przyprawy – kurkuma, mielona
2 g Sól Himalajska
125 ml Woda
614 g Batat
5 g Przyprawa Garam Masala
200 ml Mleczko kokosowe
1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oleju. Wlej mleczko i wodę, chwilę duś, dodaj pokrojonego w kostkę batata, duś do miękkości, dodaj odsączoną cieciorkę i przyprawy. Duś 10 minut.