Masz ochotę na przyjemne orzeźwienie? Ten przepis jest w sam raz dla Ciebie:D
Bez glutenu, laktozy, cukru. Idealna dla insulinoopornych, nawet na śniadanie!
Do tego niskokaloryczna: z polewą zawiera jedynie 250 kcal, a solo 218 kcal.
 
Składniki na bezę z polewą:
 
74 ml Białko jaja kurzego
115 g Czarne jagody, mrożone
10 g Kakao ciemne Gellwe
1 ml Oliwa z oliwek
73 ml Woda
70 ml Mleczko kokosowe TaoTao
13 g Stevia
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Ubij białka ze stewią (4g). Papier do pieczenia posmaruj oliwą i wyłóż 2 bezy. Piecz w 160 stopniach przez ok. 25 min. Odstaw na chwilkę do ostygnięcia. W filiżance rozmieszaj kakao, stewię (5g) i wodę (27g) tworząc polewę. Zblenduj rozmieszane mleczko, owoce, stewię (4g) z dodatkiem zimnej wody (46g). Na 1 bezę wyłóż lody, przykryj drugą bezą i polej polewą.