Uwielbiam proste, szybkie i pełne warzyw dania, wymyślone spontanicznie. Brokuł sprawdza się znakomicie! Taka potrawa będzie idealnym rozwiązaniem na obiad, ale także na kolację. Nie bójcie się węglowodanów na kolację, odpowiednio dobrane są nawet wskazane:)

Składniki:
  • 80 g Mięso z piersi kurczaka
  • 225 g Brokuły
  • 5 g Masło klarowane
  • 3 g Pietruszka, natka
  • 6 g Słonecznik łuskany
  • 35 g Kasza jęczmienna, pęczak

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj brokuły i kaszę w lekko osolonej wodzie- 20 minut. Mięso pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzane masło, przypraw wedle uznania (polecam młody jęczmień) i usmaż, dodaj odsączone brokuły, a następnie kaszę i słonecznik oraz pieprz, smaż jeszcze chwilkę i nałóż na talerz, posyp natką.