Mmm…. idealna kolacja na ciepło, a do tego niezwykle smaczna.Zachęcam do wypróbowania przepisu.

Składniki:

230 g Brukselka
50 g Cebula
10 ml Olej rzepakowy
150 g Pieczarka uprawna
15 g Słonecznik łuskany
2 g Sól morska
6 ml Sok z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Brukselki ugotuj w leciutko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Pieczarki i cebulę pokrój. Rozgrzej patelnię z olejem rzepakowym i wrzuć cebulę, zeszklij ją i dorzuć pieczarki, przypraw lekko solą i pieprzem, podsmaż. Dodaj ugotowane brukselki. Smaż jeszcze 2 minuty. Dorzuć podprażone (na osobnej, suchej patelni) nasiona słonecznika. Wszystko wymieszaj i zdejmij z ognia.

brukselka1