Macie ochotę na wytrawne placki, ale ograniczacie jaja w diecie? Podaję Wam gotowe rozwiązanie i proponuję wykorzystanie mąki, wody, mielonego lnu i przypraw, a jako dodatków cebuli i wybranego rodzaju mięsa. Placki możecie modyfikować jak tylko chcecie zmieniając dodatki, ale w tej wersji są na prawdę pyszne.

Składniki:

  • 80 g Cebula
  • 50 g Cebula czerwona
  • 2 g Szczypiorek
  • 2 g Len mielony odtłuszczony
  • 6 g Masło klarowane
  • 1 g Przyprawy – majeranek, suszony
  • 95 ml Woda
  • 60 g Kiełbasa szynkowa z kurczaka / wędlina drobiowa
  • 40 g Mąka z ciecierzycy
  • sól himalajska
  • pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj mąkę, wodę, len i przyprawy. Dodaj posiekane cebule i kiełbasę, wymieszaj łyżką i usmaż placki na rozgrzanym maśle, posyp posiekanym szczypiorkiem.