Czasami, jak każdy, mam ochotę na fast foody. Ratuję się wtedy nie tymi z MacDonalda, lecz domowymi. Jak dla mnie smakują one lepiej niż barowe, a do tego wiem, że do ich przyrządzenia użyłam świeżych produktów.
Tym razem przedstawiam rybną wersję chrupiącego cheeseburgera.

Składniki:

1 Bułka grahamka
piórka- Cebula czerwona
2 g Czosnek granulowany
łyżka- Jogurt grecki
2 plastry- Ogórek konserwowy
2 plastry- Pomidor
120 g Pstrąg tęczowy (łososiowy), świeży
plaster- Ser żółty w plastrach edamski
Sałata liść

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rybę oprószoną solą i pieprzem usmaż na patelni grillowej (lub zwykłej), nie dodawaj tłuszczu, usuń skórę. Przekrój bułkę, połóż piórka cebuli, plastry ogórka, rybę i ser. Włóż bułkę do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na ok. 5-8 minut. Gdy ser się rozpuści, a bułka nabierze chrupkości, wyjmij ją. Połóż na ser – plastry pomidora i sos przygotowany z jogurtu, czosnku granulowanego, soli i pieprzu, połóż sałatę i przykryj drugą połówką bułki i przebij przez środek wykałaczką, aby się nie rozleciała.

20161106_134948