Fast foody 馃崝uwielbiamy wszyscy, to oczywiste. Niestety nie s艂u偶膮 one naszej sylwetce, dlatego te偶 warto ruszy膰 g艂贸wk膮馃 i stworzy膰 swoje w艂asne fit smako艂yki.
Na pierwszym zdj臋ciu porcja m臋ska:) 2 cheeseburgery z u偶yciem grahamek. Na drugim porcja dla unikaj膮cych glutenu na bazie bu艂eczki kokosowej w艂asnego wypieku, na kt贸r膮 przepis znajdziecie tutaj http://dietetyk-belight.pl/przepis/bulki-kokosowe/
PYSZNO艢CI !
Sk艂adniki na 1 szt.:
15 g Cebula
100 g Indyk, mi臋so mielone
25 g Jogurt naturalny 1,5% t艂.
10 g Kapusta peki艅ska / sa艂ata
4 g Mas艂o klarowane
4 g Musztarda
25 g Og贸rek kiszony
10 g Papryka czerwona
35 g Pomidor
1 g Przyprawy – papryka chili, w proszku
1 g Przyprawy – czosnek, w proszku
1 g Przyprawy – oregano, suszone
2 g Przyprawy – papryka, suszona
15 g Ser 偶贸艂ty w plastrach edamski /gouda/mozzarella
1 g S贸l Himalajska
9 g M膮ka z ciecierzycy
1 g Pieprz mielony
bu艂ka pe艂noziarnista/grahamka/ lub w艂asnego wypieku:D
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA:
Mi臋so wymieszaj z posiekan膮 cebul膮, papryk膮 pokrojon膮 w kosteczk臋, m膮k膮 i przyprawami. Ulep i usma偶 kotleta na rozgrzanym ma艣le. Bu艂k臋 rozkr贸j i wraz z kotletem w艂贸偶 do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 6-8 min. Jogurt wymieszaj z musztard膮 tworz膮c sos. Gdy bu艂ka b臋dzie chrupi膮ca wyjmij j膮, posmaruj po艂ow膮 sosu, po艂贸偶 kapust臋, plastry og贸rka, kotleta, ser, plaster pomidora i reszt臋 sosu. Przykryj bu艂k膮 i przek艂uj wyka艂aczk膮.