Kolejny uwielbiany przeze mnie smak to curry, które w połączeniu ze słodkawą dynią i kremowym mleczkiem jest powalające:)

Składniki:
  • 150 g Cebula
  • 7 g Czosnek
  • 266 g Dynia
  • 7 g Imbir, korzeń
  • 4 g Koperek świeży
  • 5 g Masło klarowane
  • 9 g Przyprawy – curry, proszek
  • 1 g Przyprawy – gałka muszkatołowa, mielona
  • 1 g Sól Himalajska
  • 100 g Wieprzowina, schab, polędwiczka
  • 60 ml Mleczko kokosowe
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj posiekany czosnek i imbir, a następnie pokrojoną w paseczki polędwicę, dodaj pokrojoną w kostkę dynię oraz przyprawy, podlej odrobiną wody, podsmażaj ok. 5 min. Wlej mleczko i duś pod przykryciem do miękkości. Przełóż na talerz i posyp posiekanym koperkiem.