Fasola to świetny produkt do tworzenia deserów, a poniższe ciastko jest jednym z moich ulubionych. Nie wierzysz? Spróbuj;)

Składniki na 1 dużą lub dwie małe porcje:

110 g Jaja kurze -2szt.
2 g Cynamon
50 g Banan
115 g Fasola czerwona, konserwowa
10 g Kakao ciemne
35 g Masło orzechowe bez soli i cukru
2 g Proszek do pieczenia/soda oczyszczona
7 g Stevia/ksylitol

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj odsączoną i wypłukaną fasolę wraz z żółtkami, kakao, proszkiem do pieczenia, cynamonem i stewią, na koniec dodaj ubite białka i chwilkę miksuj. Przelej masę do małego, wyłożonego papierem do pieczenia, naczynia żaroodpornego (foremki) i piecz 35-40 min. w 180 st. Gdy ciasto ostygnie wyjmij je z naczynia. Udekoruj masłem orzechowym i plastrami banana.