Fasolowe pyszności!!! Absolutnie nie czuć fasoli, a wypiek w zupełności zastąpi wszelkie niezdrowe słodkości.

Składniki na 1 porcję:
  • 115 g Jaja kurze całe (2 szt.)
  • 2 g Cynamon
  • 70 g Borówka amerykańska
  • 115 g Fasola czerwona, konserwowa
  • 10 g Kakao ciemne
  • 13 g Masło orzechowe bez soli i cukru
  • 2 g Proszek do pieczenia (np. bezglutenowy)
  • 15 ml Mleczko kokosowe
  • 7 g Stevia lub inne słodzidło

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj odsączoną i wypłukaną fasolę wraz z żółtkami, kakao, proszkiem do pieczenia, cynamonem i stewią, na koniec dodaj ubite białka i chwilkę miksuj. Przelej masę do małego, wyłożonego papierem do pieczenia, naczynia żaroodpornego (foremki) i piecz 30 min. w 180 st. Gdy ciasto ostygnie wyjmij je z naczynia. W filiżance wymieszaj masło orzechowe z mleczkiem, polej ciastko i udekoruj borówkami.