Wcześniej nie wyobrażałam sobie zaczynać w ten sposób dnia, odkąd jednak dowiedziałam się, że powinnam…. nie było wyjścia. Obecnie? Polubiłam takie śniadania! Siła przyzwyczajenia jest ogromna i jeśli chcesz coś zmienić zrób to, nawet jeśli nie koniecznie Ci się to na początku podoba;) Śniadania białkowo – tłuszczowe weszły mi w krew. Przeplatam dania wytrawne ze słodkimi, staram się jadać jajka co drugi dzień, a nie codziennie, bo mimo że są zdrowe to również alergizujące, a ja nie chcę ich stracić na zawsze:D Dlaczego? A widzieliście moje przepisy na pancakesy, omlety i inne placki z czekoladą, polewą z owoców jagodowych czy masłem orzechowym? Jak nie to zachęcam do przeglądnięcia:)
Poniższe danie jest idealne o każdej porze dnia, na śniadanie, obiad czy kolację. Jest szybciutkie w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne.
Składniki:
- 7 g Sezam, nasiona
- 90 g Kabanosy z kurczaka Konspol bezglutenowe (polecam, mają świetny skład)
- 5 g Masło klarowane
- 6 ml Oliwa z oliwek
- 1 g Sól Himalajska Sante 350g
- 380 g Fasolka szparagowa, mrożona
- 1 g Pieprz mielony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pokrojone kabanosy wrzuć na patelnię wraz z masłem, podsmaż, dodaj fasolę i smaż do miękkości, na koniec dodaj przyprawy, sezam i oliwę, wymieszaj i ściągnij z ognia. Możesz posypać danie czarnuszką, jeśli ją posiadasz:)