Uwielbiam dynię! Nie tylko za jej wyjątkowy smak, ale także za drogocenne właściwości. Więcej znajdziecie w zakładce „Czy wiesz, że?”
A teraz zapraszam do wypróbowania przepisu i delektowania się słodkawym smakiem dyni.

Składniki na 1 porcję:
40 g Cebula czerwona
3 g Czosnek
300 g Dynia
1 g Imbir, korzeń
7 ml Oliwa z oliwek
70 g Pieczarka brunatna (portobello)
25 g Ser gouda/edamski
160 g Wołowina, mielona

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, dodaj posiekany czosnek z imbirem, a następnie zmielone mięso, dopraw solą i pieprzem, usmaż. Małą dynię przekrój na pół(wykorzystasz połówkę), wyrzuć pestki i wydrąż jak najwięcej miąższu, posiekaj go i dodaj do farszu, chwilkę razem smaż. Gotowym farszem nafaszeruj dynię i upiecz w 170 st. przez 40 min. 5 min.przed końcem posyp startym serem. Skórka dyni hokkaido jest jadalna;)