Gofr w tej wersji jest przepyszny, a zarazem zdrowy. Najemy się już jedną sztuką. Dzięki temu, że przyrządzony jest z mąki kokosowej nada się dla osób cierpiących na insulinooporność i przestrzegających diety bezglutenowej.

Składniki na 1 gofra:
  • 50 g Jaja kurze
  • 8 g Wiórki kokosowe
  • 1 g Cynamon
  • 65 g Jogurt typu greckiego 10%
  • 170 g Melon żółty
  • 50 ml Mleko migdałowe
  • 2 ml Olej rzepakowy
  • 2 g Stevia
  • 1 g Soda oczyszczona
  • 17 g Mąka kokosowa
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gofrownicę wysmaruj olejem. Resztę składników (oprócz jogurtu, wiórków i stevii) wymieszaj dobrze łyżką. Powinna wyjść gęsta masa. Nałóż ją na gofrownicę i usmaż 1 gofra. Posmaruj kremem sporządzonym z jogurtu, wiórek i stevii oraz udekoruj melonem pokrojonym w kostkę.

20170205_172014