Zanim się nie usmażyły nie wierzyłam, że się uda!!! Ale są! Puszyste i bez problemu można utrzymać je w dłoni, nie uginają się pod ciężarem dodatków:) Najlepsze gofry bez użycia mąki pszennej jakie udało mi się wyprodukować;) Spokojnie najemy się już jednym, który liczy ok. 360 kcal. Świetne śniadanie lub deser białkowo-tłuszczowy.

Składniki na 2 gofry:
  • 2 Jaja kurze całe
  • szczypta- Cynamon
  • 1 szt.- Banan
  • 2 łyżki-Masło orzechowe bez soli i cukru
  • 100 ml -Mleko migdałowe
  • Olej rzepakowy do wysmarowania gofrownicy
  • 1/2 łyżeczki- Soda oczyszczona
  • 35 g (ok. 3,5 łyżki) Mąka kokosowa
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gofrownicę wysmaruj olejem. Resztę składników (oprócz masła orzechowego i banana) wymieszaj dobrze łyżką. Powinna wyjść gęsta masa. Nałóż ją na gofrownicę i usmaż 2 gofry. Posmaruj masłem i udekoruj plastrami banana.

20170202_08270720170202_083407