Bardzo prosty, szybki w przygotowaniu jak na tego typu danie gulasz, a do tego przepyszny. Mięsko rozpływa się w ustach;) Świetny jako dodatek do młodych ziemniaków, ale również do kaszy czy makaronu;)

Składniki na 4 porcje:
70 g Cebula czerwona
10 g Koperek świeży
15 g Mąka ziemniaczana
480 g Ogórek kiszony
25 ml Olej kokosowy
3 g Przyprawy – curry, proszek
6 g Przyprawy – papryka, suszona
550 g Wieprzowina, schab
500 ml Woda
920 g Ziemniaki wczesne

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaki oskrob i ugotuj z dodatkiem soli. Schab pokrój w drobną kostkę, dopraw papryką, curry, solą i pieprzem, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną cebulę, razem podsmaż i wlej większość wody. Duś do miękkości ok. 30 min. Następnie zagęść mąką rozmieszaną z resztą wody, chwilkę gotuj. Podawaj z ziemniakami z koperkiem oraz ogórkami.