Często, gdy najdzie mnie ochota na fast-fooda (a nachodzi, jak każdego;)) zastanawiam się nad zdrowymi alternatywami i działam;) Tym razem zachciało mi się hot-doga i szybko go wyczarowałam !
 
Składniki:
1 szt. Bułka pełnoziarnista/grahamka/owsiana
30 g Ketchup
15 g Kukurydza konserwowa (opcjonalnie)
20 g Ogórek kiszony
20 g Papryka czerwona
40 g Parówki z szynki, dobrej jakości
30 g Pomidor
10 g Rukola
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Natnij bułkę (nie przecinaj jej do końca), włóż do piekarnika i zapiecz przez 4-5 min. w 200 st., do chrupkości. W tym czasie ugotuj parówkę i pokrój pomidora i ogórka w plastry, a paprykę w paski. Gorącą bułkę nadziej rukolą i warzywami oraz parówką, posyp odsączoną kukurydzą i polej ketchupem.