Śniadanie Mistrza:) Nie zajmuje dużo czasu, tyle tylko co ugotowanie kaszy, a możemy nim cieszyć podniebienie dłuższy czas:)

Składniki na 1 porcję:

1/3 łyżeczki- Wiórki kokosowe
45 g Kasza jaglana
3 g Masło extra osełka górska Sobik
połówka- Melon żółty Jaffa Sweetie
75 ml Mleko 1,5% tł. uht OSM
30 g Rodzynki suszone
70 ml Woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kaszę przepłucz wodą, aby pozbyć się goryczki. Następnie ugotuj ją w mleku i wodzie z rodzynkami i masłem. Połówkę melona obierz i pozbaw pestek, odetnij jego dół tak, aby stał stabilnie. Powiększ lekko otwór po pestkach, a wydobyty miąższ pokrój i dorzuć do kaszy. Wymieszaj. Kaszę przełóż do melona i posyp wiórkami.

20161030_081303