Dla dzieci i doros艂ych聽馃檭聽Mojemu maluchowi posmakowa艂y, a Twojemu?

Sk艂adniki na 1 porcj臋 :
50 g Jaja kurze – JEDNO
1 g Cynamon
50 g Czarne jagody, mro偶one
7 g Ksylitol Sante
30 g M膮ka kukurydziana
150 g Twar贸g p贸艂t艂usty
1 g S贸l morska
12 g M膮ka kokosowa

SPOS脫B PRZYGOTOWANIA:
Twar贸g, m膮ki oraz jajko wymiesza膰 d艂oni膮, stworzy膰 wa艂eczki i poodcina膰 kopytka. Wrzuci膰 do wrz膮cej, osolonej lekko wody z odrobin膮 oliwy i gotowa膰, a偶 wyp艂yn膮 na powierzchni臋. W mi臋dzyczasie przygotowa膰 sos jagodowy – do rondelka z odrobin膮 wody wrzuci膰 jagody, doda膰 ksylitol i gotowa膰, a偶 owoce si臋 rozmro偶膮. Kluski podawa膰 posypane cynamonem i polane sosem jagodowym.