Bardzo smaczne i po┼╝ywne danie. Kasza bulgur jest pyszna i wprowadza do naszej diety troch─Ö r├│┼╝norodno┼Ťci. Oczywi┼Ťcie zamiast niej mo┼╝na u┼╝y─ç innej kaszy, danie b─Ödzie r├│wnie smaczne:)
 
Składniki na 1 porcję:
30 g Cebula
15 g Cebula szalotka
15 g Koncentrat pomidorowy
4 g Koperek ┼Ťwie┼╝y
10 ml Oliwa z oliwek
70 g Papryka czerwona
75 g Pomidor
20 g Por
1 g Przyprawy – papryka chili, w proszku
1 g Przyprawy – ga┼éka muszkato┼éowa, mielona
1 g Przyprawy – papryka, suszona
2 g S├│l Himalajska
140 g Wołowina, mielona
50 g Kasza bulgur
1 g Pieprz
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mi─Öso wymieszaj z posiekan─ů szalotk─ů, s┼éodk─ů papryk─ů, chilli, ga┼ék─ů, sol─ů i pieprzem. Wyka┼éaczki zmocz wod─ů i nadziej na nie 2 pod┼éu┼╝ne kofty. Piecz 20 min. w 200 st. Kasz─Ö ugotuj zgodnie z instrukcj─ů. Cebul─Ö, por, papryk─Ö pokr├│j w kostk─Ö i podsma┼╝ na oliwie. Po chwili dodaj pokrojone pomidory i koncentrat. Du┼Ť do mi─Ökko┼Ťci warzyw. Dodaj ugotowan─ů kasz─Ö, dopraw do smaku i wymieszaj, posyp koperkiem. Podawaj z koftami.