Dbacie o swoje ciało i swój organizm lub jesteście na diecie i nie chcecie zniweczyć tego co udało Wam się do tej pory osiągnąć? A może jesteście na diecie bezglutenowej? Jednak wciąż chodzi za Wami smak schabowego w chrupiącej panierce…… 😀 Potrafię temu zaradzić ! Len jest w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem !

Len mielony ma zastosowanie w chorobach dróg oddechowych, moczowych, w reumatyźmie, zaparciach, wrzodach żołądka i dwunastnicy. W składzie lnu znajdują się duże ilości witaminy A , E oraz F.

Składniki na 1 porcję:
  • 23 g Jaja kurze całe
  • 140 g Mięso z piersi kurczaka
  • 190 g Fasola szparagowa
  • 350 g Kalafior
  • 10 g Mąka lniana
  • 10 g Masło osełka górska
  • 6 g Masło klarowane S
  • 8 g Pietruszka, natka
  • 3 g Sól Himalajska
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kalafiora i fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Mięso rozbij, przypraw solą i pieprzem, zanuż w rozbełtanym jajku, a następnie opanieruj lnem. Usmaż z 2 stron na maśle klarowanym, aż panierka będzie złocista. Masło osełkę rozpuść i polej warzywa, posyp posiekaną natką.