Kolejny przepis na pyszny, szybki krem na bazie mleczka kokosowego:)

Składniki:
  • 65 g Biała rzodkiew
  • 20 g Cebula
  • 200 g Kalafior
  • 40 g Marchew
  • 3 ml Olej kokosowy
  • 6 g Pietruszka, natka
  • 120 ml Mleczko kokosowe
  • 3 g Przyprawa Garam Masala
  • 1 g Czarnuszka, nasionka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj kalafiora al dente w lekko osolonej wodzie (nie wylewaj wody, w której się gotował). W tym czasie podsmaż na oleju kokosowym piórka cebuli, dorzuć pokrojoną w półplasterki marchew, a następnie rzodkiew i garam masalę, smaż, podlewając co jakiś czas wodą, w której gotuje się kalafior. Gdy kalafior będzie al dente wrzuć go do warzyw i podsmażaj ok. 5 minut, dolej mleczko i wodę, w której gotował się kalafior (ok. 130 ml-w zależności od konsystencji jaką chcesz uzyskać), dobrze przypraw pieprzem i posól. Zmiksuj na krem. Udekoruj pietruszką i czarnuszką.