Sama się zdziwiłam jak pyszna może być zupa, którą przyrządza się w dosłownie 15 minut. Jej słodkawy, delikatny smak skradł moje serce.

Składniki na 1 porcję:

1 g Cynamon
8 g Groszek ptysiowy
60 g Cebula
10 g Czosnek
200 g Kukurydza konserwowa
3 g Masło klarowane
170 ml Mleczko kokosowe House of Asia
1 g Przyprawy – curry, proszek
1 g Przyprawy – imbir, mielony
100 ml Woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i czosnek podsmaż na maśle klarowanym w garnku ze szczyptą soli. Odsącz kukurydzę z puszki i dorzuć do garnka, dodaj przyprawy i smaż kilka minut. Wlej wodę i mleczko kokosowe (najlepiej, aby było gęste). Gotuj na małym ogniu 10 minut. Zblenduj zupę na krem, dodaj pieprz do smaku. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

20161016_135118