Wiecie jakie to smaczne? Rozpływający się w ustach kurczak z nadzieniem pieczarkowym….mniammm!
Na zdjęciach wersje dla kobiety👱‍♀️ i mężczyzny👱‍♂️ Warto korzystać z sezonowych darów natury🌱🌱🌱🌿🌿🌿
 
Składniki na 1 męską porcję:
 
200 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
30 g Cebula
5 g Czosnek
180 g Fasola szparagowa
10 g Masło extra osełka górska
4 g Masło klarowane
5 g Musztarda
35 g Ogórek kiszony
90 g Pieczarka uprawna
5 g Sól Himalajska
230 g Ziemniaki młode
koperek
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Fasolkę i oskrobane ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Cebulę podsmaż z czosnkiem na maśle klarowanym, dodaj pieczarki i dopraw, podsmaż do miękkości, dodaj ogórka, wymieszaj i zdejmij z ognia. Pierś przetnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby stworzyć coś w rodzaju serca, rozbij ją lekko tłuczkiem, przełóż na folię aluminiową, przypraw solą i pieprzem, posmaruj musztardą i nałóż tyle farszu, aby móc zwinąć ją w roladkę. Mięso zawiń w folię i wstaw do piekarnika. Piecz 30 min. w 180 stopniach. Gdy będzie gotowa udekoruj ją resztą farszu. Fasolę i ziemniaki połóż obok i polej rozpuszczonym masłem, posyp koperkiem.