Pyszności! Takie frytki zdecydowanie lepiej smakują niż tradycyjne z frytury. Przepadam za nimi;)

Składniki na 1 porcję:

  • 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 60 g Cebula
  • 30 g Ketchup lub majonez
  • 10 ml Olej ryżowy/rzepakowy
  • 73 g Papryka czerwona
  • 90 g Pieczarka uprawna
  • 265 g Ziemniaki
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Obrane ziemniaki pokrój na frytki, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj z olejem-5g. Rozłóż frytki na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w 220 st. przez 20 min. W połowie pieczenia przemieszaj frytki i ustaw termoobieg. Na reszcie oleju-5g zeszklij pióra cebuli, dodaj kurczaka pokrojonego w kostkę, podsmaż i dorzuć pokrojoną drobno paprykę, a następnie pieczarki, dopraw solą, pieprzem, kurkumą i papryką, przykryj i duś do miękkości. Podawaj z frytkami i ketchupem lub majonezem.