Przedstawiam przepis na pyszne śniadanko bananowo orzechowe. Placki są bardzo lekkie i zasmakują także tym najmłodszym, najbardziej wymagającym;)

Składniki na 1 porcję:

60 g Jajo kurze całe
200 g Banan
15 g Masło orzechowe bez soli i cukru Primavika
3 ml Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Rozgnieć dokładnie całego banana widelcem w salaterce, dodaj jajko, wszystko dobrze połącz. Rozgrzej bardzo mocno patelnię z odrobiną oliwy rozprowadzonej za pomocą pędzelka. Gdy już patelnia będzie naprawdę mocno gorąca nałóż na nią małe placuszki. Przykryj pokrywką i smaż, obróć na drugą stronę i chwilkę dosmaż. W międzyczasie pokrój połowę drugiego banana w plasterki. Poukładaj placki na talerzu przekładając je bananem i udekoruj łyżeczką masła orzechowego.

Mniam:) Smacznego                             20160915_083231