W mojej wersji użyłam makaronu konjac, który zawiera bardzo niewiele kilokalorii. Taki posiłek jest bardzo szybki w przygotowaniu i prosty, nie wymaga wielu umiejętności;)

Składniki na 1 porcję:
  • 140 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 50 g Makaron ryżowy/ sojowy lub konjac (200g gotowego)
  • 5 ml Olej kokosowy
  • 55 g Pomidor koktajlowy
  • 1 g Sól Himalajska
  • 80 g Szpinak, świeży
  • 50 ml Mleczko kokosowe
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Podsmaż pokrojonego kurczaka na oleju, dodaj umyty szpinak i mleczko, duś chwilę, dopraw. Wrzuć przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron i połówki pomidorków. Mieszaj, aż będzie gorące.