W prostocie tkwi geniusz!

Składniki:
50 g Jaja kurze całe
90 g Makaron lubella pełne ziarno – spaghetti
9 g Masło osełka górska
5 ml Oliwa z oliwek
50 g Pieczarka uprawna
1 g Przyprawy – tymianek, suszony
1 g Rozmaryn, świeży
15 g Szpinak, świeży
50 g boczek wędzony
30 ml Wino białe, półwytrawne

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotuj makaron al dente. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż(nie dodawaj tłuszczu-wytopi się z boczku), następnie dodaj plasterki pieczarek, podsmaż. Dodaj posiekany świeży rozmaryn, suszony tymianek, sól i pieprz. Wlej wino, zredukuj o połowę i dodaj masło. Na osobnej patelni usmaż jajko sadzone na oliwie. Do boczku dodaj makaron i szpinak, wymieszaj, chwilkę podgrzewaj. Przełóż na talerz, udekoruj jajkiem.