Jeśli czas nas nagli lub nie mamy ochoty na długie gotowanie to polecam przygotować to proste danie. Myślę, że zasmakuje każdemu. Stosując makaron bezglutenowy mamy świetną opcję dla osób stroniących od glutenu.

Składniki na 1 porcję:
  • 1 g Czosnek
  • 90 g Kurczak, pierś bez skóry
  • 90 g Makaron gniazda wstążki
  • 5 g Masło
  • 60 g Szpinak, świeży
  • 45 g Śmietana 12% tłuszczu
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj makaron al dente. Podsmaż pokrojonego kurczaka w kostkę na maśle, dorzuć szpinak, chwilkę mieszaj, wlej śmietanę i przypraw pieprzem. Gotuj na małym ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dorzuć makaron i wymieszaj.

92d75aff072284c675559cfca9f08fe8-szpinak-olbrzym-zimowy-2