Ucieszyła mnie dziś wiadomość, że dania, które proponuję na stronie są przekonywujące pod względem prawdziwości i normalności.
Przedstawiam zatem poniżej, w moim przekonaniu, bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie, a do tego sycące i smakowite:D
 
Składniki na 1 porcję:
 
40 g Cebula czerwona
10 g Czosnek
80 g Makaron pełne ziarno – gniazda wstążki
4 ml Olej kokosowy
140 g Pieczarka uprawna
3 g Pietruszka, natka
40 g Por
100 ml Mleczko kokosowe dobrej jakości
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Cebulę wraz z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj pokrojonego w plastry pora, a następnie kawałki pieczarek, dopraw solą i pieprzem, wlej mleczko i duś, aż zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę. Podawaj na ugotowanym al dente makaronie.