Mmmmm….., ależ zapach:D
Czy posiłki białkowo-tłuszczowe muszą być nudne, monotonne, a do tego ciągle w formie wytrawnej? Oczywiście, że nie!
Wystarczy mieć w kuchni mąkę kokosową, jajka, opcjonalnie słodzik i mleczko kokosowe lub inny napój roślinny (jeśli wykluczamy również kazeinę z mleka krowiego). Z tych składników wyczarujemy omlety, naleśniki, pancakesy i ….. MUFFINKI !
U mnie śniadanko w takiej formie, a u Ciebie?
 
Składniki:
 
108 g Jaja kurze całe
13 g Wiórki kokosowe
1 ml Aromat waniliowy, do ciast
15 ml Olej kokosowy
70 g Truskawki lub inne owoce / czekolada/orzechy
4 g Stevia
25 g Mąka kokosowa
40 ml Mleczko kokosowe
1 g Soda oczyszczona
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Lekko zmiksuj ciepłe mleczko z jajami i rozpuszczonym olejem. Dodawaj powoli mąkę, sodę i laskę wanilii, miksuj na małych obrotach. Wlej masę do foremek na muffinki, włóż do środka cząstki truskawek i posyp wiórkami. Piecz ok. 35 min. w 180 stopniach.