Najbardziej zadowala mnie kiedy wymyślę szybki w przygotowaniu, prosty, a do tego pyszny posiłek. Tak na prawdę jeśli mamy w lodówce resztki warzyw, a w szafce makaron, kaszę lub ryż możemy bez problemu przyrządzić smaczny, mało pracochłonny obiad. U mnie pojawił się tym razem świetny makaron żytni bio – muszle. Tak mi zasmakował, że dziś wykorzystam go ponownie;)

Składniki:
  • 50 g Cebula
  • 80 g Makaron muszle conchiglie żytni/pełnoziarnisty/z  mąki durum
  • 4 g Masło klarowane
  • 60 g Papryka czerwona
  • 170 g Pieczarka uprawna
  • 9 g Pietruszka, natka
  • 75 g Pomidor
  • 1 g Przyprawy – oregano, suszone
  • 2 g Sól Himalajska
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, przelej zimną wodą. Pióra cebuli zeszklij na maśle, dodaj paski papryki, a gdy zmięknie plastry pieczarek, podsmażaj kilka minut. Dodaj pokrojonego pomidora i przyprawy, gotuj do zredukowania sosu, wrzuć makaron i posiekaną natkę, wymieszaj i podawaj.