Najprostsze i ekspresowe naleśniki z samych jaj! Tak, to możliweWystarczy zmiksować 3 jaja z cynamonem i usmażyć 2-3 naleśniki na oliwie. Do posmarowania użyłam jogurtu naturalnego wymieszanego z 2 łyżeczkami dżemu z czarnej porzeczki, słodzonego jabłkowym sokiem zagęszczonym(dostępny w Biedronce).

Składniki:
  • 156 g Jaja kurze całe (3 szt.)
  • 2 g Cynamon
  • 30 g Dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony
  • 90 g Jogurt naturalny
  • 3 ml Oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jogurt wymieszaj z dżemem. Jajka zmiksuj z cynamonem. Usmaż 2-3 naleśniki na rozgrzanej oliwie. Przed smażeniem każdego naleśnika posmaruj patelnię oliwą. Posmaruj naleśniki sosem jogurtowym i zwiń w trójkąty, udekoruj resztą sosu.