Po co tak na prawdę mąka? Naleśniki zaproponowane przeze mnie poniżej są również bardzo smaczne!

A co urzeka najbardziej w naleśnikach? Ich nadzienie 😀 Smacznego:)

Składniki na 2 sztuki:
  • 100 g Jaja kurze całe
  • 3 g Cynamon
  • 2 g Cukier waniliowy
  • 15 ml Mleko 2% OSM
  • 5 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
  • 125 g Ser twarogowy półtłusty
  • 30 g Śmietana 18% tłuszczu
  • 130 g Truskawki, mrożone
  • 2 g Stevia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Truskawki wrzuć do rondelka, posyp stevią i redukuj na dużym ogniu, aż powstanie polewa/konfitura. Rozgrzej patelnię z olejem. W miseczce rozbełtaj dokładnie jajka z odrobiną mleka i cynamonu. Usmaż 2 naleśniki. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, cynamonem i cukrem waniliowym. Na połówkach gotowych naleśników rozsmaruj ser, polej częścią truskawek, złóż w trójkąty i udekoruj resztą polewy, posyp pokruszonymi nerkowcami.

20170206_083949