Tak ostatnio zaszalałam Przepis wylądował właśnie w programie do tworzenia Waszych jadłospisów
W posiłku przeważają tak na prawdę tłuszcze i białko, mimo niewielkiej obecności mąki z cieciorki, także można uznać go za obiad białkowo-tłuszczowy

Składniki na 1 porcję:
105 g Jaja kurze (2 szt.)
80 ml Mleko 2% lub roślinne
4 ml Oliwa z oliwek
21 g Pomidory suszone
50 g Ser kozi – roladka
70 g Szpinak, świeży
50 g Śmietana 12% tł.
45 g Mąka z ciecierzycy
20 g Mozzarella tarta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zmiksuj 1 jajko z mąką i mlekiem. Usmaż 2 naleśniki na rozgrzanej patelni z oliwą. Każdy naleśnik obłóż szpinakiem, pokrojonym serem kozim i pomidorkami, zwiń w rulon i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Drugie jajko wymieszaj ze śmietaną i startą mozzarellą, zalej naleśniki i zapiekaj ok. 30 min. w 190-200 st.