Co to takiego?
Pyszna owsianka🍮, powszechnie zwana NOCNĄ. A dlaczego? Gdyż zazwyczaj przygotowuje się ją wieczorem i zostawia na noc w lodówce, aby rano cieszyć się sycącym słoiczkiem śniadaniowym.
Ja jednak przyrządzam sobie taki słoik rano, a wieczorem wyciągam z lodówki gotową kolację.
Gdy poznałam tę metodę stała się moim hitem

Składniki:

  • 70 g Banan
  • 85 g Borówka
  • 10 g Ksylitol lub inne słodzidło
  • 20 g Masło sezamowe, tahini
  • 190 ml Mleko 2%
  • 14 g Płatki migdałowe
  • 60 g Płatki owsiane

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Płatki wymieszaj z mlekiem, tahini i ksylitolem. Połowę masy wlej do dużego słoika, wkrój plasterki banana, wsyp orzechy, wlej resztę masy owsianej i wsyp borówki. Zakręć słoik i wstaw do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.