Śniadanie białkowo-tłuszczowe na słodko? Proszę bardzo! Jeśli tolerujesz jajka zachęcam do wypróbowania tej przepysznej wersji omleta. Na podwieczorek zamiast ciasta nada się z powodzeniem.
Składniki:
 
110 g Jaja kurze – 2 szt.
20 g Czekolada gorzka
5 g Len mielony
4 ml Olej kokosowy
150 g Wiśnie, mrożone
10 g Mąka kokosowa
23 ml Napój kokosowy
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Jaja zblenduj z wiśniami-50g, mąką i lnem. Usmaż omleta na mocno rozgrzanym oleju, uważaj przy obracaniu, gdyż jest delikatny. W rondelku podsmaż wiśnie-100g do uzyskania konsystencji konfitury, a nad parującym wrzątkiem rozpuść czekoladę z odrobiną mleka. Gotowego omleta przełóż na talerz, polej połowę wiśniami, złóż i polej czekoladą.