Przepadam za nimi i za wszelkimi tego typu przysmakami:D Jeśli użyjemy odpowiedniego mleka tj. kokosowego lub migdałowego może być to idealny posiłek dla osób chorujących na insulinooporność.

Składniki:

  • 2 szt. – Jaja kurze
  • szczypta- Cynamon
  • kostka- Czekolada gorzka lub ulubione orzechy
  • łyżeczka- Len mielony odtłuszczony (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki – Mleko krowie/migdałowe/kokosowe – jakie wolisz
  • Olej kokosowy/rzepakowy, do posmarowania patelni pędzelkiem
  • łyżka – Orzechy laskowe mielone
  • garść – Truskawki, mrożone lub świeże
  • szczypta – Soda oczyszczona
  • 2 łyżki – Mąka kokosowa
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Truskawki mrożone wrzuć do rondelka, duś do uzyskania odpowiedniej konsystencji polewy/konfitury. Jeśli masz świeże owoce po prostu je pokrój w plastry i posyp gotowe już pancekasy. Olej rozgrzej na patelni, a resztę składników dokładnie wymieszaj łyżką, odstaw na chwilę, aby masa napęczniała i ponownie wymieszaj. Usmaż placki z obu stron, polej polewą i posyp pokruszoną czekoladą lub orzechami.