Kolejna wersja śniadaniowych pancakesów. Tym razem z polewą z mango, które polecam dla osób z nadciśnieniem, gdyż zawiera spore ilości potasu obniżającego ciśnienie krwi.

Składniki:
  • 46 g Jaja kurze całe
  • 230 g Mango
  • 30 g Mąka gryczana
  • 30 g Mąka kukurydziana
  • 2 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
  • 8 g Orzechy nerkowca
  • 10 g Płatki owsiane
  • 4 g Proszek do pieczenia
  • 70 ml Woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W miseczce dobrze wymieszaj mąki, proszek do pieczenia, jajko, wodę i płatki owsiane, za pomocą łyżki. Usmaż placki na mocno rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Zblenduj obrane mango. Polej pancakesy przekładając je sosem, udekoruj pokruszonymi orzechami.