Świetne rozwiązanie na obiad, kolację, a nawet śniadanie, zwłaszcza białkowo – tłuszczowe. Chcesz zaimponować osobie bliskiej Twojemu sercu? Postaraj się i zaserwuj jej takie śniadanko do łóżka, a na pewno nim nie pogardzi:) Pycha!

Składniki na 1 porcję:

  • 90 g Cebula
  • 100 g Indyk, mięso mielone
  • 7 g Masło klarowane
  • 210 g Papryka czerwona
  • 100 g Pieczarka uprawna
  • 6 g Pietruszka, natka
  • 1 g Przyprawy – imbir, mielony
  • 1 g Przyprawy – oregano, suszone
  • 2 g Przyprawy – papryka, suszona

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Odkrój kapelusz papryki, wydrąż środki i wstaw ją do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 min. W tym czasie przygotuj farsz: posiekaną cebulę podsmaż na maśle, dodaj mięso, podlej po chwili odrobiną wody, dodaj przyprawy, a gdy mięso będzie gotowe dorzuć pokrojone drobno pieczarki, smaż jeszcze ok. 5-10 min. Wyjmij paprykę z piekarnika, nafaszeruj ją i przykryj odciętym kapeluszem, wstaw ponownie na 10 min do piekarnika, do zapieczenia. Gotową paprykę posyp posiekaną natką.