Pycha! I do tego samo się robi;)
Jeśli chcesz użyć białego ryżu np. basmati, skróć czas pieczenia do 70-80 min.;)
 
Składniki na 1 porcję:
160 g Noga (udo) kurczaka
60 g Cebula
3 g Czosnek
120 g Ogórek kiszony
5 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
1 g Przyprawy – papryka chili, w proszku
1 g Przyprawy – papryka, suszona
60 g Ryż brązowy
175 ml Bulion rosołowy
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso ponacinaj w paru miejscach. Polej olejem i wetrzyj przyprawy oraz posiekany czosnek. Odstaw do lodówki na min. 30 min. Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną tłuszczu, wsyp surowy ryż i zalej go domowym bulionem, ułóż krążki cebuli, a na to mięso. Piecz w 180 st. przez 100-115 min. Podawaj z ogórkami.