Uwielbiam ryby, a Wy? Należy o nich pamiętać w swojej diecie, gdyż są jednym z głównych źródeł witaminy D3 i kwasów omega tak niezbędnych dla naszego organizmu. Tym razem przedstawiam przepis na rybkę pieczoną w całości, która będzie równie smaczna, a może nawet lepsza gdy przyrządzimy ją na grillu:D

Składniki:

  • 50 g Jaja kurze całe
  • 200 g Brokuły
  • 50 g Jogurt naturalny
  • 5 g Koperek świeży
  • 170 g Pomidor
  • 1 g Przyprawy – czosnek, w proszku
  • 1 g Przyprawy – majeranek, suszony
  • 230 g Pstrąg tęczowy, świeży, w całości
  • 1 g Sól Himalajska
  • 7 ml Sok z cytryny
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pstrąga umyj, osusz i połóż na papierze do pieczenia. Jego środek oprósz solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i obsyp posiekanym koperkiem. Piecz rybę 20 min. w 200 stopniach. W tym czasie ugotuj brokuła al dente w lekko osolonej wodzie. Pomidora pokrój w ćwiartki, ugotuj jajko, obierz i również pokrój w ćwiartki. Ułóż warzywa z jajkiem na talerzu, oprósz pieprzem i polej sosem z jogurtu, soku z cytryny, soli, pieprzu, czosnku i majeranku. Połóż obok rybę i zajadaj.