Jeszcze nie upiekłaś?😮 No to już😉 Nie zajmie Ci to dużo czasu😀 A piernik jest pyszny i do tego z mąki żytniej😉

Składniki na keksówkę:
148 g Jaja kurze całe
35 g Orzechy włoskie
70 g Czekolada gorzka
190 g Dżem wiśniowy niskosłodzony
100 g Ksylitol
50 g Masło extra osełka górska
200 g Miód pszczeli
5 g Proszek do pieczenia
15 g Przyprawa do piernika
250 g Mąka żytnia, typ 2000
4 g Soda oczyszczona

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mąkę wymieszaj z proszkiem, sodą, rozdrobnionymi orzechami(zostaw kilka do dekoracji) i przyprawą do piernika. Masło rozpuść i odstaw do ostudzenia. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Dodaj miód wymieszany z masłem. Dodaj sypkie składniki. Zmiksuj. Piecz ok 50 min w 180 st. Piernik wystudź, przekrój i posmaruj dżemem. Rozpuść czekoladę nad parą. Polej nią piernik i posyp resztą orzechów.