Zdrowy, syty piernik? Proszę bardzo!!! Jak najbardziej sprawdzi się u osób z cukrzycą czy insulinoopornością – do popołudniowej kawy:) Przygotowanie trwa dosłownie 5 minut i można cieszyć się cudownym piernikowym zapachem wydobywającym się z piekarnika.

Składniki:

  • 9 g Cynamon
  • 40 g Czekolada gorzka
  • 2 g Gałka muszkatołowa
  • 28 g Kakao ciemne
  • 140 g Mąka gryczana
  • 225 g Mąka razowa orkiszowa / gryczana
  • 70 ml Olej kokosowy
  • 6 g Proszek do pieczenia
  • 30 g Stevia
  • 8 g Soda oczyszczona
  • 500 ml Napój kokosowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj mąki, sodę, proszek do pieczenia, przyprawy, kakao, stewię, 465 g mleka, rozpuszczony olej kokosowy. Przelej masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 190 stopniach przez 45-50 minut.. Polewę stwórz z rozpuszczonej czekolady nad parującym rondelkiem, wymieszanej z gorącym mlekiem-35 g. Posmaruj ciasto i włóż do lodówki.