Na śniadanie białkowo-tłuszczowe, obiad, kolację ….. Jak masz ochotę😋 Aromatyczne, szybkie w przygotowaniu i przepyszne danie !
 
Składniki na 1 porcję:
 
220 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
30 g Cebula
190 g Fasolka szparagowa zielona, mrożona lub świeża
2 g Imbir, korzeń
9 g Masło orzechowe bez soli i cukru
3 ml Olej kokosowy
3 ml Sok z cytryny
45 ml Mleczko kokosowe
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Fasolkę i pierś z kurczaka ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na oleju w rondelku podsmaż posiekaną cebulkę z imbirem, dodaj mleczko i masło orzechowe oraz sok z cytryny, podduś. Fasolkę ułóż na talerzu, na nią pokrojoną w plastry pierś, polej sosem.