Aaaaaa dziewczyny i chłopaki jakie to jest niesamowicie pyszne!!! Czarne porzeczki z nutką swojej kwasowości powodują, że to śniadanie to niebo w gębie! Polecam każdemu, ale szczególnie osobom, które muszą lub chcą zaczynać dzień niskowęglowodanowo i bezglutenowo 😉 Placuszki są także świetną alternatywą na śniadanie dla Twojego niejadka, żaden maluch się im nie oprze:D

Składniki:
  • 50 g Jaja kurze całe
  • 6 g Wiórki kokosowe
  • 5 g Len mielony
  • 100 ml Mleko migdałowe/napój kokosowy
  • 4 ml Olej kokosowy
  • 3 g Płatki migdałowe
  • 125 g Porzeczki czarne, mrożone lub świeże
  • 4 g Stevia/erytrol/ksylitol
  • 35 g Mąka kokosowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Porzeczki wraz ze słodzikiem wrzuć do rondelka i podsmażaj do uzyskania konsystencji konfitury. Wymieszaj dokładnie łyżką pozostałe składniki oprócz migdałów i oleju. Smaż placki na rozgrzanym oleju, polej porzeczkami i udekoruj płatkami migdałowymi.