Pomysł na obiad lub… uwaga…. dla insulinoopornych: również na śniadanie:D
Tak Kochani, jeśli macie problemy z insuliną to śniadania jak najbardziej mogą wyglądać jak obiady, ale oczywiście białkowo-tłuszczowe:) Może na początku wyda Wam się to dziwne, ale z czasem polubicie takie rozwiązania, szczególnie widząc pozytywne efekty swojej diety.
 
Składniki:
 
195 g Brukselka świeża lub mrożona
100 g Cebula
9 g Masło orzechowe bez soli i cukru
3 ml Olej kokosowy
2 g Sól Himalajska
150 g Wieprzowina, schab, polędwiczka
3 ml Sok z cytryny
40 ml Mleczko kokosowe
1 g Pieprz mielony
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie. Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, dodaj plastry polędwiczki, sól, pieprz i usmaż, dolej mleczko, sok i masło orzechowe, duś parę minut. Odcedzone brukselki połóż na talerzu,a na nich ułóż mięso w sosie.