Jeśli mam troszkę więcej czasu na przygotowanie śniadania decyduję się na smaczną, owocową zapiekankę z najzdrowszej z kasz. Zdecydowanie można zaserwować ją także na obiad. Smacznego:)
Składniki:
  • 6 g Wiórki kokosowe
  • 1 g Cynamon
  • 180 g Jabłko
  • 60 g Kasza jaglana
  • 10 g Miód pszczeli
  • 40 ml Mleko 1,5% tł. uht OSM
  • 130 ml Woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Opłucz kaszę pod wodą, aby pozbyć się goryczki. Gotuj ją w rondelku z wodą-130 g i mlekiem- 40 g, pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn (ok. 12 minut). W międzyczasie pokrój jabłko w plasterki. Do ugotowanej kaszy dodaj cynamon, wiórki kokosowe i miód. Połowę kaszy ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, przykryj jabłkami, a następnie drugą połową kaszy. Piecz ok. 20 minut w 200 stopniach.